Oprávnění k instalaci od TIČR a proč ho vyžadovat.

Co je TIČR? Proč je důležité ptát se instalačních firem fotovoltaik na oprávnění, které by měli od této organizace mít? Čtete dále...

Nadšení z vlastní fotovoltaické elektrárny je pochopitelné - investujete do udržitelné energetiky, snižujete náklady na energii a přispíváte k ochraně životního prostředí. 

Ale při instalaci fotovoltaického systému je důležité mít na paměti i bezpečnost a zákonné požadavky.

V České republice je Technická inspekce České republiky (TIČR) pověřenou organizací k plnění úkolů státního odborného dozoru v oblasti bezpečnosti provozu vyhrazených technických zařízení. Každá firma provádějící instalace FVE by měla mít oprávnění udělené právě od TIČR. Tady je třeba zdůraznit, že oprávnění od TIČR není něco, co každá firma má. Je to závazný požadavek a zároveň důkaz o profesionálním přístupu a technické způsobilosti.

My, jako fotovolty, jsme hrdí na to, že jsme získali toto oprávnění od TIČR. Je to významná odlišnost, která nás staví do výjimečné pozice ve srovnání s konkurencí. 

Důležitost vlastnictví oprávnění od TIČR je veřejně známá, a to nejen u odborné veřejnosti, ale i u těch nejnáročnějších zákazníků, kteří si uvědomují důležitost bezpečnosti a kvality v oblasti instalace fotovoltaických elektráren.

TIČR nám udělila oprávnění podle zákona č. 250/2021 Sb. v rozsahu montáže a opravy elektrických zařízení. To znamená, že jsme schopni zajistit nejen instalaci, ale také servis a revize fotovoltaických elektráren v souladu se všemi platnými předpisy a normami.

Je důležité si uvědomit, že fotovoltaická elektrárna je vyhrazeným elektrickým zařízením, a proto její instalaci, servis nebo revizi může vykonávat pouze osoba s odpovídajícím oprávněním od TIČR. To zajišťuje bezpečnost provozu a ochranu majetku i životů.

Získání oprávnění od TIČR není pouze administrativní záležitostí. Je to důkaz naší závaznosti k bezpečnosti, kvalitě a profesionálnímu přístupu k našim zákazníkům. 

Můžete se na nás spolehnout, že vaše fotovoltaická elektrárna bude instalována a udržována v souladu s nejvyššími standardy a požadavky.

Pokud máte zájem o instalaci fotovoltaické elektrárny s důrazem na bezpečnost a kvalitu, obraťte se s důvěrou na naše obchodní oddělení. Jsme tady pro vás a jsme připraveni splnit veškeré vaše požadavky a představy.

ZPĚT NA BLOG

Kontaktujte mě

Vyplňte, prosím, formulář níže. Je nutné vyplnit alespoň jméno, PSČ a e-mail nebo telefonní číslo.


Chci limitovanou nabídku

Zanechte nám na sebe kontaktní údaje a obchodní zástupce vás brzy kontaktuje s limitovanou nabídkou. I vy můžete získat realizaci elektrárny do 30 dnů, jinak zdarma!


Technické šetření

Provedeme přibližně hodinové technické šetření ve vaší nemovitosti, na jehož základě vám připravíme nabídku šitou přímo na vaši střechu. Vše je nezávazné a nyní jako časově omezená nabídka zcela zdarma.


INFO PRO KLIENTY
EH MALINA