Jakou má fotovoltaická elektrárna životnost?

Fotovoltaika se stala běžnou součástí mnoha domácností. Poskytuje čistý a udržitelný zdroj elektřiny a značně šetří naše peněženky. Jak je to ale s její životností? Na to vám odpoví firma fotovolty.

Dlouhá životnost je zaručena

Fotovoltaické panely jsou konstruovány tak, aby odolaly živlům a vyráběly elektřinu po mnoho let. Jejich životnost však, bohužel, není nekonečná. Firma fotovolty dodává FVE se zárukou na 25 let. Tato záruka zaručuje, že panely budou po uplynutí stanovené doby stále produkovat alespoň 80 % svého původního výkonu. Je však nezbytné poznamenat, že většina panelů nadále vyrábí elektřinu i po uplynutí záruční doby.

Studie ukázaly, že fotovoltaické panely mají životnost 25 až 30 let nebo i více, některé panely stále vyrábějí elektřinu dokonce i po 40 letech. Tato prodloužená životnost často závisí na různých faktorech. Stěžejní roli při určování životnosti hraje kvalita materiálů použitých při konstrukci fotovoltaických panelů. Záleží ale také na odolnosti designu či přírodních podmínkách. Je rovněž třeba počítat s tím, že u všech fotovoltaických panelů dochází v průběhu času k postupnému snižování účinnosti. Jedná se o přirozený proces, který je zohledněn v záručních podmínkách.

 

Jak zajistit vaší fotovoltaice ještě delší životnost?

Pokud chcete maximalizovat životnost vašich fotovoltaických panelů, zvažte tyto tipy:

  • Pravidelná údržba - Pravidelně čistěte a kontrolujte své fotovoltaické panely a okamžitě řešte jakékoliv problémy.
  • Kvalitní instalace - Ujistěte se, že jsou vaše panely správně nainstalovány renomovanými profesionály. Pokud zvolíte fotovolty, získáváte pětiletou záruku na provedenou práci.
  • Chraňte ji před nepříznivými vlivy - Pokud je místo, kde fotovoltaiku hodláte nainstalovat náchylné k nepříznivým povětrnostním vlivům nebo korozi, podnikněte kroky k její ochraně. Nainstalujte ji v místě, kde nefouká prudký vítr, používejte sprej proti korozi a pravidelně kontrolujte celkový technický stav.
ZPĚT NA BLOG

Kontaktujte mě

Vyplňte, prosím, formulář níže. Je nutné vyplnit alespoň jméno, PSČ a e-mail nebo telefonní číslo.


Chci limitovanou nabídku

Zanechte nám na sebe kontaktní údaje a obchodní zástupce vás brzy kontaktuje s limitovanou nabídkou. I vy můžete získat realizaci elektrárny do 30 dnů, jinak zdarma!


Technické šetření

Provedeme přibližně hodinové technické šetření ve vaší nemovitosti, na jehož základě vám připravíme nabídku šitou přímo na vaši střechu. Vše je nezávazné a nyní jako časově omezená nabídka zcela zdarma.


INFO PRO KLIENTY
EH MALINA